zondag, oktober 15, 2006

Herfstbreak: het Sauerland

Het was ons vergund nog een paar dagen er tussenuit te breken. We hebben gekozen voor het Sauerland: relatief dichtbij, behoorlijk heuvelachtig ( het is een middengebergte) en duitse pensions zijn redelijk betaalbaar ( dit keer geen caravan door een kapotte achterruit).
Via www.rothaarsteig.de vonden we ons onderkomen voor een paar dagen: Haus am rothen Berg, in Deifeld, een kilometer of 8 van Winterberg. Een prima plek! Onze gasvrouw Beate Welticke zette ons dagelijks een ontbijt voor waar je u tegen zegt, en de avondmaaltijd bestond uit de "gut bürgerliche Küche" of wel degelijke duitse pot.
De omgeving was ronduit geweldig: veel schitterende wegen, waarop je rustig kon wandelen of fietsen(!), mooie dorpjes met prima onderhouden vakwerkhuizen en last but not least had de herfst duidelijk zijn intrede gedaan. De kleuren waren geweldig: diepblauwe luchten met witte wolken, geel, groen en oranjerood gekleurde bladeren, donkere dennen en groene weiden.
We hebben genoten! Lopend hebben we al dit moois op ons in laten werken. We hebben ook een poging gedaan te fietsen, maar dat was voor mij niet te doen: te stijl en mijn conditie was door een verkoudheid nog slechter dan gewoonlijk. Ik kwam niet weer op adem.
Ik kan nog veel meer vertellen, maar beelden zeggen vaak meer dan duizend woorden. Kijk dus maar; hopelijk geniet je net zo als wij. En mocht je eens die kant op willen: het pension kunnen we je echt aanbevelen!
Deifeld en directe omgeving

Rustige land- en veldwegen leiden soms langs prachtige vergezichten.........


..........waar je in meer dan één opzicht je lunch geniet.

De vakwerkhuizen zijn vaak goed onderhouden en meestal voorzien van kleurrijke plantenbakken. Maar je hebt natuurlijk altijd "baas boven baas", zoals hier bij Timaringshausen.

De landschappen in dit deel van het Sauerland zijn gevarieerd. Naast door houtwallen omzoomde weiden en akkers vind je er hooggelegen heide, loof- en naaldbossen.


Soms loont het om ook in de vakantie eens vroeg op te staan:

1 Comments:

Blogger Barts Weblog said...

Pension ziet er goed uit. De omgeving is ook erg mooi. Goed te lezen dat jullie hier genoten hebben. Fantastisch. Verder bedankt voor de tip. Wie weet?

9:59 p.m.  

Een reactie posten

<< Home