zaterdag, oktober 28, 2006

Livingroom: total make-over part one

Ken je dit? Je woont al jaren in hetzelfde huis. Je droomt wel eens van een leuk optrekje met ( grote) tuin ergens in de buurt, buiten, op het platteland. Wikken wegen, rekenen, rondkijken en uiteindelijk het besluit dat je al met al beter kunt blijven waar je zit.
En dan die gedachten: "het zou toch wel leuk zijn als......" In ons geval: "dat we in de voorkamer een gezellige haard of mooi brandende kachel zouden hebben". Maar ja, dan moet de schoorsteen worden verplaatst, want die zit in de achterkamer. Zou dat kunnen en wat willen we dan? Wat gaat dat kosten? Je bezoekt en showroom en opeens ben je een kachel rijker. Die kan voorlopig wel in de achterkamer, totdat de plannen uitgewerkt zijn. Aannemer in de arm genomen, de kosten berekend en eens met de bank gepraat.
Het bankstel is intussen al opgehaald om opnieuw bekleed te worden: tegen spijkerbroeken , hond en katten houdt de stof niet eeuwig stand. Dat hadden we een half jaar geleden al aanbesteed. De aankleding van de rest moet dus ook aangepast: gordijnen, schilderwerk etc.
De schoorsteen zal inderdaad verplaatst worden. Dat betekent: breken in het plafond, breken in de muur, een hoek eraf in de ene kamer, er weer bij in de andere. Ook een nieuwe vloer dus.
Zo wordt dat ene ideetje opeens een total make-over. We creƫren ons eigen "Blok" dus. ( we winnen er alleen geen 50.000 euro mee).

En vandaag was het dan zover: als voorbereiding zijn we begonnen met het slopen van de schrootjeswand ( moest ik best even afscheid van nemen) en is het plafond in de voorkamer eruit gehaald. Allemaal het werk van Harrie. Mijn aandeel: kasten uitpakken, zorgen dat het huishouden doordraait en dat de catering in orde is. En o ja, ik heb ook nog gordijnen uitgezocht.

In beelden ziet het er zo uit:

De staat voor de verbouwing ( de erker is al geschilderd; daarom hangen onze (rode) gordijnen er niet meer)


Het eerste sloopwerk