zaterdag, september 08, 2007

vakantie-impressies[5]




De eerste echte dagwandeling gaat naar een waterval aan het eind van het dal van de Mostnica. Bij de parkeerplaats vinden we niet direct het wandelpad en volgen dus de halfverharde, bredere weg naar boven maar. Dat blijkt achteraf maar goed ook, want de route aan de andere kant kent zoveel mooie plekjes dat we door het vele fotograferen misschien niet eens bij ons doel waren aangekomen.

De Mostnica stroomt soms door smalle diepe kloven zo'n 20 meter beneden het pad....



...dan weer kun je op de grillig uitgeslepen rotsen dicht bij het water komen. Via verschillende watervalletjes en stroomversnellingen baant de rivier zich een weg door de rotsen.

Lang blijven we aan de oevers van al dit moois genieten tot een donkere lucht en dreigend gerommel in de verte ons terug naar de auto drijven. Net op tijd zijn we terug op de camping. Als we aankomen om half 6 begint het te regenen en te onweren. Het onweert aan een stuk door tot de volgende ochtend vroeg en de regen blijft gieten tot de middag van de volgende dag. Slapen als je het gevoel hebt in een drumstel te liggen lukt niet zo die nacht.

Labels: , , , , ,

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Hoi Ineke,

Hier je nichie uit Apeldoorn. Kreeg van papa en mama je blogadres. Wat leuk ziet dat er allemaal uit. Ik vond het vooral erg leuk om de foto´s van je kinderen te zien. Ik kende ze echt niet meer. Hoewel heel duidelijk te zien is dat ze bij jou en Harrie horen! Leuk om te lezen hoe en waar je je mee bezig houdt. Lijkt er op dat je bestemming volop gevonden hebt!

groetjes, Ingrid

6:48 p.m.  

Een reactie posten

<< Home